„Taníts meg engem a te akaratodat teljesítenem, mert te vagy Istenem!"
Lelkészcsaládok találkozója Szentléleken

Lelkészcsaládok találkozója Szentléleken

A nyár derekán 2014. augusztus 9-én egy lelkes családokból álló csapat indult el a felsővárosi templomból Bükkszentlélekre kirándulni. A rendhagyó alkalomról Antal Mariann a Miskolc-Diósgyőr-Vasgyári Református Egyházközség lelkipásztora küldött Portálunknak beszámolót.

A Borsod- Gömöri Református Egyházmegye lelkészei és családjaik imádsággal, túrabakanccsal, elemózsiával és megannyi lelkesedéssel indultunk el a napsütötte reggelen, hogy együtt töltsük ezt a szombatot.

 

A felsővárosi református templomban Szőnyi Tamás esperes úr tartott áhitatot a boldogmondások alapján, ez után vettük az irányt az első állomásunkra, a szentléleki Turista Parkba, amely Magyarország legmagasabban fekvő kempingje. A megérkezésünkkor csak ízelítőt kaptunk a csodálatos természeti parkból, mert egy gyalogtúra állított elénk kihívást a pálos kolostorromhoz.  Az 1340 körül alapított gótikus műemlék lenyűgözte a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A 710 m magasságban lévő kolostor romjaihoz a Szuszogó ösvényen keresztül mentünk, útközben rájöttünk, miért kapta ez az ösvény e nevet. 1974-ben indult meg a kolostor régészeti kutatása. 2012-től kezdődött meg a templom területének rendezése, a diadalív pilléreinek és boltozatának helyreállítása. A falakon jól tanulmányozhatók az egykori pálos építészet főbb jellemvonásai. Miután megosztottuk egymással tudásunkat a környékről, visszaindultunk a Turista Parkba.

 

A legkisebbek a kreatív műhelyben bontakoztathatták ki tudásukat, a bátrabbak akadálypályára indultak, amiből az egyhektáros területen kettő is várt bennünket. Amikor a gyermekek mentek végig a pályán, mi szülők izgultunk. Amikor a felnőttek kerültek sorra, a gyermekek biztatták szüleiket.

Nemcsak azért volt nagyon finom a babgulyás, mert jól kifáradtunk, hanem mert nagyon ízletesen volt elkészítve. Előkerült a focilabda, a kerti játékok, az otthonról hozott finom sütemények sora és természetesen az elmaradhatatlan történetek. Jó volt egy kicsit kötetlenül együtt lenni, beszélgetni lelkésztársainkkal, akik nap mint nap ugyanazon kihívások előtt állunk.

A nap végén azzal búcsúztunk, hogy ezt a kirándulást megismételjük.

forrás: www.tirek.hu